Formula 1 VPN-Suomi

Yleinen

Vanilija-sitruuna-mansikka juustokakku

18.10.2015, caramellicroko

Screenshot_2015-10-18-10-26-20-1

Vanilija-sitruuna-mansikka juustokakku on makea jälkiruoka, Jonka kaikki maut tasapainottavat toisiaan. Kakun valmistus kannattaa aloittaa jo edellisenäpäivänä, sillä hyytymisessä menee aikaa.

1 kerros pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhoja
3 dl vehnäjauhoja

2 kerros:
1 prk valio violan vanilijatuorejuusto
1 prk valio violan sitruunatuorejuusto
1 dl vettä
2 liivatelehteä
1-2 dl pilkottuja mansikoita

3 kerros kiille:
2 dl mansikoita
4 dl vettä
6 liivatelehteä

Valmistus ohjeet:
Sekoita pehmeä voi ja sokeri.
Lisää muna ja sitten jauhot.
Levitä taikina (korkean) voidellun vuoan pohjalle tasaisesti.
Paista uunissa 225 asteessa noin 15 min.
Ota pois uunista ja laita jääkaappiin.

Vaihe 2:
Laita kulhoon valion tuorejuustot ja sekoita.
Laita liivatteet kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
Kiehauta 1 dl vettä kattilassa ja lisää kuumaan veteen liivatteet ja sekoita.
Kaada liivate vesi ohuena nauhana tuorejuustoseoksen sekaan ja sekoita.
Ota pohja jääkaapista ja levitä tuorejuustoseos pohjan päälle.
Laita takaisin jääkaappiin ja anna hyytyä noin 30 min, jonka jälkeen laita pilkotut mansikat tuorejuustoseoksen päälle.

Vaihe 3:
Laita tehosekoittimeen mansikat ja 3 dl vettä sekoita hyvin.
Kaada mansikkaseos muutaman kerran sihvilän läpi kulhoon.
Laita liivatteet kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
Kiehauta 1dl vettä ja lisää liivatteet kuumaan veteen ja sekoita.
Kaada liivate vesi varovasti mansikkaveteen ja sekoita.
Kaada mansikkavesi tuorejuustoseoksen ja mansikoiden päälle.
Anna hyytyä rauhassa yön yli ja seuraavana päivänä mansikat ja mansikkavesi on muuttunut herkulliseksi hyytelöksi eli kiilteeksi.

kirjoittanut: jenna


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *