Lainaa.com

Yleinen

Tartaletit

27.10.2015, caramellicroko

Screenshot_2015-10-27-21-12-09-1Tartaletit ovat maukkaita ja makeita välipala tai jälkiruoka herkkuja. Ne ovat helppo valmistaa, mutta maistuvat maukkailta. päälliseen voit käyttää, vaikka marjoja itse käytimme mandariinia.

Tarvitset:
180g vehnäjauhoja
75g voita
60g tomusokeria
1 kananmuna
tilkka vettä

Valmistus ohje:
Sekoita voi sokeri ja jauhot hienoksi muruksi.
Lisää sekaan tilkka vettä.
Tämän jälkeen taikina sekoitetaan sileäksi, mutta vältetään vaivaamista. Vettä kannattaa laittaa vain vähän kerralla ja lisätä tarvittaessa.
Valmiin taikinan annetaan olla noin 30 min jääkaapissa, jotta sen käsitteleminen olisi helpompaa.

Jäähtynyt taikina kaulitaan kevyesti jauhotetulla alustalla noin 5 mm paksuiseksi.
Muistakaa pitää huoli ettei taikinasta tule liian ohut!
Taikinasta leikellään mieluusti hieman reilut palat, jotka asetellaan varoen vuokiin. Liian korkeat reunat saa siistiksi veitsellä.

Pohjat paistetaan 200-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia, kunnes ne näyttävät hyviltä. Paistetut pohjat kannattaa jäähdyttää, jotta niistä tulee mahdollisimman rapeat.

Paperiset vuoat sopivat myös pohjien valmistamiseen.
Kannattaa suosia hieman suurempia paperi vuokia tai muuten taikina saattaa kohota liikaa. Eikä täytteelle jää tilaa.

Täyte:
(kattilaan)
250g täysmaitoa
35g sokeria
puolikas vaniljatanko

kulhoon:
(kulhoon)
3 kananmunan keltuaista
35g sokeria
25g siivilöityä vehnäjauhoa
(hieman tomusokeria tai voita)

valmistus ohjeet:
Kattilassa sekoitetaan maito ja sokeri voi keskenään, ja seokseen lisätään puolikkaan, pitkittäin halkaistun vaniljatangon siemenet ja kuori. kun seos alkaa kiehumaan, se otetaan pois levyltä ja siitä poistetaan vaniljatangon kuori.

Keltuaiset, sokeri ja vehnäjauho vatkataan sekaisin.
Niiden sekaan kaadetaan ja maitoseos, jonka jälkeen kreemi pistetään saostumaan takaisin levylle miedolle lämmölle.
Anna kreemin kiehua muutaman minuutin ajan ja hämmenä koko ajan varovasti.
Anna kreemin jäähtyä rauhassa.
Jäähtymään otetun kreemin päälle voi laittaa hieman tomusokeria tai voita, jotta siihen ei pääse syntymään kuorta.

Laita kreemi taikina vuokien sisään ja koristele marjoilla tai hedelmillä.

kirjoittanut: jenna


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *