Lainaa.com

Yleinen

Mustikka Creme brulee

04.10.2015, caramellicroko

Screenshot_2015-10-04-18-32-23-1Crème brûlée on klassinen, ranskalainen jälkiruokaherkku, joka on yllättävän helppo valmistaa ja vie makean himon mennessään. Katso allaolevasta reseptistä vinkki miten voit tehdä rapean sokeripinnan jälkiruokiisi ilman kaasupoltinta.

Tarvitset:
puolikas vaniljatanko tai vanilija sokeria
1 prk (3,3 dl) Valion kuohukermaa
1 dl Valio kevytmaitoa
4 keltuaista
1/2 dl sokeria

Valmistus ohjeet:

Halkaise vaniljatangon puolikas. Kaavi sen sisus (siemenet) leikkuuveitsen hamarapuolella. Laita ne ja tanko kattilaan yhdessä kerman ja maidon kanssa.
Kuumenna seos hitaasti kiehumispisteeseen.Tai jos käytät vanilijasokeria laita kattilaan noin 2 tl.

Yhdistä kulhossa keltuaiset ja sokeri, vatkaa niitä hetkisen kevyesti. Kaada kuuma kermamaito munamassan joukkoon varovasti. Sekoita koko ajan hyvin, mutta älä vatkaa liikaa, ettei pinnalle muodostu vaahtoa.

Kaada seos siivilän läpi annosvuokiin.

Kypsennä uunin alaosassa 190 asteessa 20 – 25 min. Ota uunista kun massa alkaa olla hyytynyttä, mutta ei vielä kovaa.
Anna jäähtyä jääkaapissa 2 – 3 tuntia.

Sen jälkeen ripottele mustikoita creme bruleen päälle niin että pinta peittyy. Voit toki käyttää muitakin marjoja, jos haluat käyttää mangoa tai muita kovempia hedelmiä kuten päärynää tai aprikoosia laita ensin viipaloitu hedelmä annosvuoan pohjalle ennen uuniin menoa ja jatka ylläolevan ohjeen mukaan.

VINKKI:Paahda jälkiruokiin karamellimainen, rapea pinta kaasupolttimella.

VINKKI:Mikäli ei ole käytettävissä kaasupoltinta, voit tehdä rapean sokeripinnan jälkiruokiin näin: Sulata 1 dl tavallista hienoa sokeria paksupohjaisessa teräskattilassa keskilämmöllä. Anna sokerin sulaa ja saada aavistus kullanruskeaa väriä. Kaada sula sokeri leivinpaperille, levitä se heti teräslastalla ohueksi levyksi. Anna jäähtyä täysin ja kovettua. Murskaa kovettunut sokerilevy leivinpaperin välissä pieniksi muruiksi nuijaa käyttäen. Ripottele jälkiruokien pinnalle ennen tarjoilua.

kirjoittanut: jenna


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *