Lainaa.com

Yleinen

Mansikka-Pistaasi Semifreddo

15.10.2015, caramellicroko

Screenshot_2015-10-15-15-23-02-1

Tämä herkullinen jälkiruoka sopii tilaisuuksiin kuin tilaisuuksiin. Tämä resepti sopii vähän enemmän kokeneille kokeille, sillä Semifredon valmistus vaatii reilusti aikaa ja kärsivällisyyttä.(varaa reilusti kulhoja ja kippoja) Jos haluat tehdä normaalin semifredon jätä vain mansikka-pistaasi osat pois. Muistakaa olla luovia!

Semifreddo pohja:
2 kananmunaa
1 Vanilijatanko tai vanilijasokeria haluamasi verran.
3 rkl sokeria tai 3rkl hunajaa
2 dl kuohukermaa
70g rouhittuja pistaasipähkinöitä
200g mansikoita (tuoreita tai pakaste)
2 rkl sokeria

Valmistus ohjeet:
Vatkaa munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi omassa kulhossa.
Vatkataa kerma löysäksi vaahdoksi omassa kulhossa.
Sekoita keltuaiset, vanilija ja sokeri yhdeksi vaaleaksi vaahdoksi.
Tämän jälkeen yhdistät kaikki 3 kulhoa yhteen kulhoon ja sekoitat sekaisin.
Jaa yksi iso taikina kolmeen osaan eri kulhoihin niin, että sinulla on jokaisessa 3 kulhossa noin saman verran taikinaa.
Survo sauvasekoittimella mansikat ja lisää joukkoon sokeri.
Kaada survotut mansikat yhteen taikina kulhoista.
Kuori ja rouhi pistaasipähkinät esim monitoimikoneella ja kaada rouhitut pistaasit toiseen taikina kulhoon.
Vuoraa esimerkiksi leipävuoka kelmulla niin, että kelmu tulee reunojen yli.
Levitä pistaasi massa vuoan pohjalle ja pakasta noin 15min.
Lisää päälle mansikka massa ja pakasta taas 15min.
Lopuksi kumoat viimeisen taikina kulhon mansikka massan päälle ja pakastat vähintään 4h ennen tarjoilua.
(Älä pakasta sulanutta Semifreddoa uudelleen)

kirjoittanut: jenna


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *