Tämä muhkea päärynäpiiras on makea ja herkullinen jälkiruoka tai herkku arkeen ja juhlatilaisuuksiin. Siinä on hieman kirpeää makua eli piiraasta ei tule liian makea.
TARVITSET:
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl maitoa
1 dl kermaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl voi sulaa
riittävästi päärynöitä(riippuu vuoan koosta)
MURUTAIKINA PIIRAKAN PÄÄLLE:
50 g voita
1 dl sokeria
1 tl vanilijasokeria
1 dl vehnäjauhoja
VALMISTUS OHJEET:
1. Vatkaa munat ja sokeri hyvin keskenään.
2.Lisää joukkoon maito-kerma ja kuivat aineet vuorotellen.
3. Sekoita tasaiseksi massaksi.
4. Kaada taikina irtopohjavuokaan, joka on vuorattu leivin paperilla.
5. Pilko päärynät ja laita ne taikinan päälle.
MURUTAIKINA:
1. Sekoita voi, sokeri,vanilijasokeri,jauhot keskenään.
2. Nypi taikina palasiksi ja kaada tasaisesti päärynöiden päälle.
3. Paista 200 asteessa 35-40 min.
kirjoittanut: jenna