Cake pops eli kakkutikkarit Amerikassa suureen suosioon nousseet cake popsit eli kakkutikkarit. Sopivat syntymäpäivä juhliin ja muihin tilaisuuksiin tai ihan vain herkkupaloiksi! Ja maistuvat suussa sulavilta.
SUKLAAKAKKUMASSA
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasodaa
1/2 tl suolaa
1 kpl kananmunia
1 dl Valio täysmaitoa
1/2 dl rypsiöljyä
1 tl vaniljasokeria
1 dl kuumaa vettä
MUUT AINEET
100 g Valio Viola® maustamaton tuorejuusto laktoositon
2 1/2 dl tomusokeria
2 rkl Valio voita
1/2 rkl (Valio täysmaitoa)
TARVIKKEET
25 kpl Tikkari- tai jäätelötikkuja
200 g Talous- tai leivontasuklaata
1 dl Strösseleitä tms koristeluun
Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä.Ilmoita asiaton sisältö
Valmistusohje
SUKLAAKAKKUMASSAN VALMISTUS
-Laita uuni lämpeämään 180 asteeseen.
-Voitele ja jauhota irtovuoka.
-Sekoita kuivat aineet keskenään. Kaakaojauhe kannattaa siivilöidä joukkoon.
-Lisää kananmunat, maito ja öljy. Sekoita sähkövatkaimella muutama minuutti.
-Lisää kiehautettu kuuma vesi joukkoon ja sekoita.
-Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa n. 35-40 minuuttia.
-Anna kakun jäähtyä ja seistä seuraavaan päivään. Säilytä jääkaapissa tai kuvun alla huoneenlämmössä.
-Seuraavana päivänä murenna kakku kulhoon. Sekoita erillisessä astiassa tuorejuusto, tomusokeri, ja pehmeä voi. Yhdistä murennettu kakku ja tuorejuustoseos. Sekoita ainekset hyvin sormin tai vatkaimella. Lisää tarvittaessa maitoa n. 1/2 rkl. Anna seoksen seistä jääkaapissa hetken aikaa. Kylmä massa helpottaa kuorruttamista.
KUORRUTTAMINEN
-Pyörittele massasta palloja ja työnnä pallot tikkuihin.
Aseta cake popsit johinkin pystyasentoon. Käytä esimerkiksi pastalävikköä tai kukille tarkoitettua vaahtomuovia. Voit halutessasi dipata tikkareiden pään vaikka sulaan suklaaseen ja koristella vaikka valkosuklaa raidoilla tai toisin päin. Itse koristelin cake popsit strösseleillä!
VINKKI!
Aloita cake popsien valmistelu vähintään edellisenä päivänä. Cake popsit säilyvät hyvinä ja kosteina useamman päivän.
Jos tikut ovat liukkaita, kasta tikunpää ensin suklaaseen ja työnnä sen jälkeen taikinapallo tikkuun.
Tikkaritikkuja myydään askartelu- ja/tai leivontakaupoissa, mutta tavalliset puolitetut grillitikutkin käy… muista olla varovainen ettei tikuista irtoa puupaloja.
kirjoittanut: jenna
Hauskan makuisia ja mukavia tarjota vaikka synttäreillä