Vadelma Panna cotta on raikas kylläkin makea leivonnainen vaikkapa jälkiruuaksi. Kerron teille reseptin, jotta halukkaat voivat kokeilla muistakaa olla luovia sillä panna cotan voi jähmettää eritavoilla käyttämällä erilaisia muotteja.
vadelmakerros:
300 g pakastevadelmia
75 ml sokeria
0,5 dl vettä
1 kpl liivate
VANILJAKERROS:
3 dl Kermaa
1 kpl vaniljatanko halkaistuna(1 tl vanilija sokeria)
1,6 dl sokeria
2 kpl liivatetta
Huom! Vadelmakerroksen + vaniljakerroksen tekemisjärjestys riippuu siitä, miten panna cotan haluat tarjota. Jos tarjoat pannacotan suoraan lasista/vuoasta, valmista vaniljaseos ensin. Jos haluat kumota panna cotan tarjoilu alustalle, valmista ensin vadelmaseos vuoan pohjalle. Jos haluat kerrosten pysyvän erillään, anna edellisen kerroksen jähmettyä RAUHASSA jääkaapissa Vähintään 2h ja sen jälkeen voit lisätä uuden kerroksen ja antaa sen jähmettyä rauhassa!
Vadelmakerros:Laita liivate likoamaan runsaaseen kylmään vesimäärään.Mittaa kattilaan 0,5dl vesi, vadelmat, sokeri.Kiehauta ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5min.Siivilöi vadelmaseos. Kuumenna uudestaan höyryäväksi ja sulata liivate sekaan.Kaada seos annosvuokiin.
Vanilja panna cotta: Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään vesimäärään.Mittaa kattilaan kerma ja sokerit. Käytä mieluiten halkaistua vaniljatankoa(voit käyttää myös vanilija/vaniliini sokeria) niin saat parhaan mahdollisen pannacotan tehtyä. 🙂 Lisää kattilaan halkaistu vaniljatanko.Anna pannacotan poreilla kattilassa miedolla lämmöllä noin 15min.Poista vaniljatanko. Puristele liivatteista vesi pois ja sulata höyryävään kermaseokseen.Annostele panna cotta annosvuokiin.
kirjoittanut: jenna