Omena kaurapaistos on makean himon vievä jälkiruoka, joka on myös nopea ja helppo valmistaa.
Se sopii jälkiruoaksi tai vain kahvin kanssa nautittavaksi. Yleensä sen kanssa tarjoillaan vanilijajäätelöä tai -kastiketta, mutta maistuu ihanalle kyllä ilmankin.
Itse käytin pikakaura hiutaleita, mutta molemmat sopii.
(noin 4 annosta)
tarvitset:
4 omenaa
1 tl kanelia
2 rkl tummaa siirappia (tai niin paljon kuin tarvitsee)
1/2 dl sulaa voita
1 rkl (tai maun mukaan) sokeria
2 rkl vettä
Valmistus ohje:
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Pese ja kuori omenat. viipaloi paloiksi.
Asettele omenoiden palat uunivuoan pohjalle.
Laita vesi omenoiden joukkoon.
Valele omenat siirapilla ja ripottele kaneli omenalohkojen päälle.
Sulata kattilassa voi ja lisää sekaan kaurahiutaleet ja sokeri (sokeria ei tarvita jos siirappi makeuttaa tarpeeksi)
Ripottele kauramassa omena lohkojen päälle ja laita uuniin noin 30 min.
Tarjoile jäätelön ja vanilija kastikkeen kera.
kirjoittanut:jenna