Formula 1 VPN-Suomi

Yleinen

Laskiaispulla

07.02.2016, caramellicroko

pullaaaaHyvää laskiaista! Laskiais sunnuntai on täällä ja päätin sen kunniaksi leipoa laskiaispullia. Laskiaispullat ovat perinne herkku, joka on kotoisin Saksasta ja Ruotsista. Alunperin pullia alettiin täyttää mantelimassalla, mutta useimmiten niiden välissä käytetään hilloa ja kermavaahtoa.
(noin 26-27 pullaa)

Tarvitset:
50 g hiivaa
5 dl Valio maitoa
2 munaa
2 dl sokeria
1 1/2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
14 – 16 dl (n. 1 kg) vehnäjauhoja
150 – 200 g voita

Pinnalle ja voiteluun:
kananmunaa
raesokeri

täyte:
2 dl kuohukermaa
1 tl sokeria
1 tl vanilijasokeria
mantelimassaa tai hilloa

valmistus;

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Vatkaa taikina tasaiseksi.

Liisää loput jauhot taikinaan. Lisää viimeisenä huoneenlämpöinen, pehmeä voi.

Anna taikinan nousta liinalla peitettynä vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Pyörittele taikinasta haluamasi kokoisia pullia. Anna niiden kohota hyvin pellillä liinan alla.
Voitele pullat kananmunalla. Ripottele pinnalle raesokeria.

Paista pullia uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10 – 12 min tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

Anna pullien jäähtyä rauhassa. Vinkki: Kaiverra alempaan pullaan reikä ja täytä se hillolla, siten kermavaahtoa mahtuu enemmän :).

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Mausta sokereilla.
Halkaise jäähtyneet pullat. Täytä ne mantelimassalla tai hillolla sekä kermavaahdolla.

 

kuva(t): www.valio.fi

kirjoittanu: jenna


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *