Cupcakes eli kuppikakku on muffinia muistuttava leivos. Kuppikakuista pyritään usein saamaan mahdollisimman näyttävä ja koristeellinen. Sen takia se onkin suosittu juhlaherkku. Itse olen näitä valmistaessa todennut sähkövatkaimen hyväksi avuksi, mutta kyllä se kuppikakku ilman vatkaintakin onnistuu.
Tarvitset:
100 g voi
1 dl kaakaojauhetta
2 kpl kananmunaa
2 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maito
100 g tummaa suklaata
Valmistus ohje:
Sulata voi kattilassa tai kulhossa mikrossa.
Sekoita joukkoon kaakaojauhe.
Riko kananmunat erilliseen kulhoon.
Sekoita joukkoon sokeri ja vatkaa kevyesti sekaisin.
Sekoita joukkoon voi-kaakaoseos.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinan joukkoon vuorotellen maidon kanssa.
Rouhi suklaat karkeaksi rouheeksi veitsellä. Nostele suklaapalat taikinan joukkoon.
Aseta paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin, jotta suklaa kuppikakut pysyvät paremmin kasassa myös normaali pelti käy.
Lusikoi taikinaa vuokiin. Jätä noin puoli senttiä vuoan reunasta vapaaksi taikinasta kohoamisvaraksi.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Suklaa cupcakesit saavat jäädä keskeltä aavistuksen taikinaiseksi. Jäähdytä.
Kuorrute:
50 g huoneen lämpöistä voita
1 rkl vanilijasokeria
2 dl tomusokeria
0,25 dl kaakaota
valmistus;
Sekoita kaikki aineet tahnaksi.
Pursota kuppikakkujen päälle.
Koristele.
kirjoittanut jenna